• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Sun ziet winst verdubbelen bij gelijkblijvende omzet

Started by arjanhs, January 30, 2008, 08:32:04 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Serverproducent en softwareontwikkelaar Sun wist de winst in het tweede kwartaal van zijn fiscale jaar te verdubbelen, maar de omzet bleef nagenoeg gelijk. Sun verwacht in de komende twee kwartalen een omzetgroei van meer dan vijf procent.Sun sloot het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2008, dat eindigde op 30 december 2007, af met een winst van 260 miljoen dollar, onder meer als gevolg van teruglopende kosten, tegenover 133 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. De omzet bleef met 3,61 miljard dollar echter nagenoeg gelijk. Vooral Amerika bleef achter met een daling van acht procent van de omzet ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De brutomarge groeide met 3,5 procentpunt naar 48,5 procent van de omzet. Sun profiteerde daarbij naar eigen zeggen vooral van de gestegen verkopen van complexe serveropstellingen en dataopslagsystemen, waardoor Sun hogere prijzen kon rekenen. Ook wist het bedrijf daardoor meer langetermijncontracten af te sluiten, wat bijdroeg aan de groei van de orderportefeuille naar 2,69 miljard dollar.

Sun rekent voor de komende twee kwartalen op een omzetgroei van vijf procent. Toch vrezen investeerders voor meer concurrentie op het gebied van servers voor datacenters. In december kondigde Sun aan dat de introductie van servers op basis van de nieuwe Rock-processor met 16 cores met een jaar uit te stellen naar de tweede helft van 2009.