• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

VMware’s nieuwe backup oplossing

Started by arjanhs, October 04, 2012, 09:35:33 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

De nieuwe vSphere 5.1 release van VMware heeft ook een nieuwe back-up & restore oplossing: "vSphere Data Protection" (VDP), overigens niet te verwarren met de oude VMware Data Recovery (VDR).

VDP wordt meegeleverd met bijna alle vSphere licenties, inclusief Essentials Plus (maar exclusief Essentials) en is bedoeld voor relatief kleine omgevingen.De betere features zijn deduplicatie, VMware's Change Block Tracking (CBT), en zowel machine restore als file level restore, de laatste ook door eindgebruikers. Omdat VDP zelf als virtuele appliance draait zijn extra maatregelen genomen om VDP te herstellen, in de vorm van checkpoint / rollback.

Wat mist zijn features als het terughalen van bijvoorbeeld één mail of één SQL database record. Tevens kun je uiteraard VDP niet gebruiken voor het maken van back-ups van virtuele machines en worden geen tape drives of libraries ondersteund: het is dus disk based. Omdat er geen agents in de virtuele machine nodig zijn, mag je er denk ik wel van uitgaan dat het back-up data verkeer over het SAN gerouteerd wordt en niet over het LAN.

De technical white paper over VDP is hier als PDF van 11 pagina's te downloaden.