• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Sun maakt clustersoftware Solaris opensource

Started by arjanhs, July 01, 2007, 01:25:13 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Sun stelt de code van Solaris Cluster beschikbaar onder een opensource-licentie. HP lanceert het Cluster Ready-platform, een standaard om hpc-clusters onderling beter samen te laten werken.

Sun hoopt met het openstellen van Solaris Cluster de markt voor hpc-systemen te verbreden. Nu zijn het nog vooral financiƫle instellingen en onderzoekscentra die van clustersystemen gebruikmaken. Veel bedrijven zouden er wel oren naar hebben om hun kritieke systemen beter beschikbaar te maken, dus ongeacht onderhoudswerkzaamheden of downtime, maar de prijs zou een obstakel vormen. 'Momenteel is er nog geen commercieel clustersysteem in productie, dat de opensourcecommunity kan gebruiken als basis', aldus Paul Steeves van de marketingafdeling van Sun, 'Nu gaan wij het kwaliteitsniveau van de clustercode in de community verhogen.' Als eerste zal Sun de code van 'agents' voor hpc-systemen beschikbaar stellen, die stellen applicaties in staat op een geclusterd systeem te draaien.

HP heeft op de International Supercomputer Conference in Dresden het Cluster Ready-platform gepresenteerd. De computerfabrikant hoopt dat de voorgestelde standaard de interoperabiliteit tussen hpc-clusters zal verbeteren. Validatiegereedschap moet gebruikers in staat stellen na te gaan of hun hardware aan de specificaties van de standaard voldoet, voor ze het systeem van applicaties van derde partijen voorzien. Een van de vereisten om het certificeringsprogramma succesvol te doorlopen is de aanwezigheid van een Intel-processor. Bij aankondiging werd de standaard al gesteund door Dell, Platform Computing en SGI.

BRON: Tweakers