• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Hulp bij schotelverbod: www.satellietplatform.nl

Started by Wimpie, September 24, 2005, 01:10:06 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Wimpie

Stichting Satellietplatform is in samenwerking met een advocaat standaard verweerschriften aan het maken voor consumenten die te maken krijgen met een schotelverbod. Woningbouwcorporaties en Verenigingen van Eigenaren spelen steeds meer voor eigen rechter en proberen met het sturen van dwingende brieven bewoners te manipuleren om een satellietschotel te verwijderen of om deze vooraf in een huurcontract te verbieden.
Door een goede inventarisatie te maken zal onze advocaat standaard verweerschriften maken die te downloaden zijn via de webpagina van het Satellietplatform, of die samen met een gecertificeerde dealer afgestemd kan worden op de specifieke situatue. Graag zou ik willen vernemen wie op dit moment of in het verleden is geconfronteerd met een verbod op het plaatsen van een satellietschotel. Het gaat voornamelijk om de correspondentie die jullie van de woningbouwcorporatie of VVE hebben gekregen. Uiteraard wordt alles discreet behandeld. Correspondentie naar Stichting Satellietplatform,
Postbus 342, 1200 AH Hilversum
of eventueel een scan naar info@satellietplatform.nl

Wimpie

PERSBERICHT


Datum: 16 december 2004


Satellietplatform biedt juridische ondersteuning in strijd tegen schotelverbod

�Hierbij delen wij u mede dat uw schotelantenne binnen twee weken na dagtekening dient te zijn verwijderd�.� Steeds vaker maken woningbouwcorporaties en/of gemeentes gebruik van gespierde taal om bewoners plaatsing van een schotelantenne te verbieden. �Onterecht�, volgens Rolf Edens voorzitter van Stichting Satellietplatform.

Afgelopen maanden heeft het Satellietplatform diverse correspondentie van gemeentes en corporaties verzameld. �Sommige corporaties verbieden het plaatsen van een satellietantenne omdat volgens de ondergetekende van de brief, een satellietschotel lelijk zou zijn.� Rolf Edens kan nog wel even doorgaan met het noemen van voorbeelden hoe een corporatie haar klanten onder druk probeert te zetten.

De belangenorganisatie liet het er niet bij zitten en besloot om samen met een gespecialiseerde jurist diverse verweerschriften op te stellen.

Een consument die geconfronteerd wordt met een schotelverbod kan zich melden bij een gecertificeerd Satellietplatform deelnemer, om daar een gepersonaliseerd verweerschrift op te laten stellen. De consument krijgt het verweerschrift direct mee en kan deze als reactie naar de betreffende organisatie terugsturen. Deze dienst wordt alleen gratis aangeboden via een gecertificeerde deelnemer van het Satellietplatform.

Stichting Satellietplatform
Stichting Satellietplatform is een initiatief van vooraanstaande partijen in de satellietmarkt. Het Satellietplatform bundelt de kennis en ervaring op de groeiende markt voor satellietontvangst. Een lijst met gecertificeerde deelnemers vindt u op de webpagina www.satellietplatform.nl

Voor meer informatie www.satellietplatform.nl