• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Nieuwe versie Parallels biedt 3d-versnelling

Started by arjanhs, June 02, 2007, 04:22:47 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Parallels heeft zijn virtualisatiesoftware Desktop for Mac voorzien van ondersteuning voor hardwarematige 3d-versnelling. Daardoor kunnen Apple-bezitters Windows-spellen draaien, zonder dat een reboot nodig is.

Parallels Desktop for Mac 3.0 biedt ondersteuning voor zowel OpenGL als DirectX. Hierdoor kan, voor zover de hardware dat toelaat, een behoorlijke deel van alle Windows-games gedraaid worden. Een snelle test van Ars Technica liet zien dat het populaire schietspel Counter-Strike op een speelbare snelheid draaide, ondanks een paar renderfouten in de textures.

In tegenstelling tot Apples Boot Camp kan met behulp van Parallels een versie van Windows tegelijkertijd naast OS X draaien. Met de nieuwe optie Snapshots kan de virtuele machine waarbinnen Windows draait, worden opgeslagen. Bij een eventuele virusbesmetting in de Windows-omgeving kan de gebruiker een oudere, onbesmette versie terugzetten. Een andere nieuwigheid heet Smartselect. Deze tool stelt de gebruiker in staat om Mac OS X-bestanden in Windows te openen, en vice versa. Smartselect zou volgens Parallels naadloos aansluiten met Coherence, de reeds bestaande module die Windows-applicaties direct in OS X laat draaien. Parallels heeft deze week de laatste release candidate uitgebracht, en het bedrijf verwacht dat het binnen enkele weken de voltooide versie zal uitbrengen. In totaal zou versie 3.0 meer dan vijftig nieuwe features tellen, samen met ruim honderd verholpen bugs.BRON: Tweakers