• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

ARM-versie Arch Linux voor Raspberry Pi beschikbaar

Started by arjanhs, March 06, 2012, 01:54:02 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

De Raspberry Pi Foundation heeft bekendgemaakt dat de ARM-versie van Arch Linux voor de Raspberry-computer, na zes maanden ontwikkeling, beschikbaar is op haar website. De volgende Raspberry Pi-batch zou eind april te koop zijn.De Linux-distributie kan worden gedownload van de Raspberry Pi-website. Het image-bestand moet naar een sd-kaartje worden geschreven met het Linux dd-commando of het alternatieve windd-programmaatje op Windows. De distributie is, net als het platform waarop het moet draaien, gericht op ervaren gebruikers. Zo wordt er geen grafische schil meegeleverd, maar enkel een basisinstallatie die verder uitgebouwd kan worden. Gebruikers die iets sneller willen beginnen kunnen de Debian-distributie gebruiken, waar wel een grafische schil is ingebouwd.

Een lid van het Arch Linux ARM-team werkte in de voorbije zes maanden aan het porten van de distributie naar het ARM11-platform van de Raspberry Pi. Het team heeft de Linux-distributie al naar verschillende ARM-versies geport, zoals versie 5, 6 en 7 voor onder meer de vergelijkbare ontwikkelplatforms BeagleBoard en PandaBoard.

De verkoop van het duurderde model B begon vorige week, maar de 10.000 stuks waren vrijwel onmiddellijk uitverkocht. De organisatie heeft beloofd tegen eind april opnieuw 10.000 stuks te kunnen leveren, meldt de Inquirer.

De Britse Raspberry Pi Foundation brengt de minicomputer in twee versies: een van 25 en een van 35 dollar. Het goedkoopste model beschikt onder meer over een Broadcom BCM2835 ARM1176JZF-S-processor van 700MHz, 256MB ram-geheugen, een usb-poort en een hdmi-aansluiting. Het duurdere model krijgt twee usb-poorten en doet er een ethernetaansluiting bij. De printplaat van beide modellen meet 85,60 bij 53,98mm.