• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

'Verwaarloosd' Hyper-V wordt verwijderd uit OpenStack

Started by arjanhs, February 21, 2012, 11:37:07 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Hyper-v wordt uit de Linux-cloud OpenStack gezet omdat Microsoft de code zou verwaarlozen. Microsoft belooft verbetering en werkt eraan om zijn virtualisatiesoftware terug in Linux-cloud te krijgen."Hyper-V is nu al enkele releases niet onderhouden", klaagt OpenStack-kernontwikkelaar Soren Hansen. Hij heeft flinke kritiek geuit in een change-aankondiging voor de open source-cloud, waarbij Hyper-V is verwijderd uit de aankomende nieuwe OpenStack-versie. Die release (codenaam Essex) staat gepland voor begin april.

Hansen stelt dat de tests voor Hyper-V oppervlakkig zijn en dat het OpenStack-team zelf geen manier heeft om de Microsoft-software te testen. Verder is er volgens hem niemand vanuit Microsoft die het onderhoud van Hyper-V op zich neemt. Daarnaast loopt de nu geschrapte virtualisatiedriver qua functionaliteit inmiddels flink achter op andere drivers.
Toenadering gezocht

Microsoft zoekt nu echter toenadering, om Hyper-V weer terug in OpenStack te krijgen. Het werkt daarvoor actief samen met hostingbedrijf Rackspace, dat één van de grote partijen achter dat open cloudplatform is. Rackspace bevestigt deze samenwerking tegenover de Britse ict-nieuwssite The Register.

Dat bedrijf uit sussende woorden over het schrappen van Hyper-V in de volgende versie van OpenStack. Het zou slechts "een hobbel in de weg zijn" en niet definitieve beslissing om van die Microsoft-virtualisatie af te stappen. De hoster stelt dat er in het begin juist heel intensief is samengewerkt om Hyper-V in OpenStack te krijgen. Kennelijk is er daarna enige verwaarlozing in geslopen, wat volgens Rackspace iets is "dat soms gebeurt met software".
Eerder ook al voor Linux

Hetzelfde is Microsoft al een keer eerder overkomen bij een ander virtualisatieproject van Microsoft op het gebied van open source. Eind 2009 werd Microsofts virtualisatietechnologie uit Linux verwijderd, om dezelfde reden van verwaarlozing. De virtualisatiedriver van de Windows-producent is in juli als open source-donatie uitgebracht.

Het is vervolgens echter 'te vondeling gelegd', aldus de kerneldeveloper die eerder hecht betrokken was bij Microsofts Linux-bijdrage. Hij concludeerde dat de code vol met fouten zat en dat de maker ervan heeft totaal niet meegewerkt aan het opschonen ervan. Deze verwaarlozing is vervolgens wel weer goedgemaakt.