• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Ubuntu One krijgt sync-mogelijkheid voor mobieltjes

Started by arjanhs, April 06, 2010, 11:07:56 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Canonical heeft een alfa-versie van een contacts-synchronisatietool voor mobiele telefoons uitgebracht. Met PhoneSync kunnen contactgegevens tussen mailclients en mobieltjes via Ubuntu's One-clouddienst worden gesynchroniseerd.

De tool is bedoeld voor het eind april verschijnende Ubuntu 10.04 en maakt gebruik van het syncml-protocol en software van Funambol, een bedrijf dat opensource-software voor synchronisatie ontwikkelt. Terwijl voor iPhones en Android de benodigde mobiele applicaties in de appstores zijn geplaatst, moeten bezitters van mobieltjes waarvoor nog geen PhoneSync-applicatie beschikbaar is, een losse client installeren.

PhoneSync werkt binnen Ubuntu samen met de e-mailclients Thunderbird 2 en 3, en het standaard meegeleverde Evolution. De tool maakt het mogelijk om contactgegevens te synchroniseren via Ubuntu One, de clouddienst van Canonical. Tot de release van Ubuntu 10.04 kan PhoneSync gratis worden uitgeprobeerd, daarna gaat een evaluatieperiode van 30 dagen in. Wie op termijn PhoneSync wil blijven gebruiken, moet een betaald Ubuntu One-account afnemen. Volgens Canonical is dit nodig om de kosten te dekken die worden gemaakt voor het installeren en onderhouden van de Funambol-servers.