• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Canonical bouwt social broadcasting-applet voor Ubuntu 10.04

Started by arjanhs, February 22, 2010, 12:34:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Canonical wil de panel-applet van Ubuntu in versie 10.04 gaan uitbreiden met ondersteuning voor social media broadcasting. Via de MeMenu-feature zijn de microbloggingdiensten Twitter en Facebook direct te gebruiken.

Momenteel toont de panel-applet in de menubalk van Ubuntu 9.10 alleen instant messaging-accounts die via de im-applicatie Empathy zijn geopend, zoals icq-, msn- en Google Talk-accounts. De applet moet de gebruiker in staat stellen om snel en eenvoudig berichten te versturen en te ontvangen zonder dat het nodig is om Empathy steeds te openen. Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, wil de applet verder uitbreiden met ondersteuning voor onder andere Twitter, Identica en Facebook. Dit moet gebeuren door Gwibber, een aan populariteit winnende microblogging-client voor de Gnome-omgeving, op te nemen in Ubuntu 10.04 en via de applet nauw te integreren.

Aanvankelijk ontvouwde Canonical zijn plannen voor zijn tot MyMenu gedoopte applet in een wiki-posting. Inmiddels zijn de basisvoorwaarden waar de tool aan moet voldoen in grote lijnen opgesteld en is de eerste code in recente daily builds van Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx te vinden. De tool maakt het mogelijk om snel korte berichten in te voeren en de bijbehorende 'broadcast accounts' te configureren. Het in Ubuntu 9.10 geïntroduceerde Ubuntu One, een online opslagdienst van Canonical, is ook direct toegankelijk en vervangt de bestaande applet. De ondersteuning voor het versturen van im-berichten en het instellen van statusinformatie is grotendeels ongewijzigd gebleven. Ubuntu 10.04 moet in april van dit jaar verschijnen.