• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

App-V applicatievirtualisatie komt naar server

Started by arjanhs, April 20, 2009, 08:16:53 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Microsoft gaat App-V doorontwikkelen naar een variant voor servers. Langer lopende geruchten daarover zijn deze week bevestigd.
Dat meldt het blog Virtualization.info. App-V is in zijn huidige vorm bedoeld om desktopapplicaties te virtualiseren. Kort door de bocht worden daarbij applicaties inclusief alle benodigde bronnen in een enkele executable verpakt, welke snel is te verspreiden over verschillende machines. Het voordeel daarvan is dat de software niet geïnstalleerd hoeft te worden, en eventuele updates hoeven maar een enkele keer te worden toegepast.

App-V werkt nog niet voor serversoftware, vooral omdat het moeilijk is om backendprocessen in gevirtualiseerde vorm goed werkend te krijgen. Nu had Virtualization.info al in januari uit opmerkingen van Microsoft opgemaakt dat het bedrijf daarmee bezig was, maar tegenover blogger Mary-Jo Foley heeft de grootmacht een definitieve bevestiging gegeven van hun plannen.

Daarmee komt een manier vrij om serverside applicaties op een andere manier beschikbaar te maken voor de eindgebruiker. In plaats van dat deze worden gedraaid in een VM (hardwarevirtualisatie), worden de diensten gedraaid in virtuele lagen die minder aanspraak maken op de systeembronnen.

Wanneer de nieuwe App-V voor Windows Server verschijnt is onduidelijk.