• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Virtualisatie vastgeklonken in Windows Server

Started by arjanhs, February 26, 2009, 02:43:42 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Virtualisatiesoftware Hyper-V is straks een vast element in Windows Server 2008. Microsoft biedt het niet meer als optionele functie.Dit blijkt uit de plannen voor het tweede pakket lapmiddelen (Service Pack 2) voor dat serverbesturingssysteem. SP2 bevat naast patches ook verbeteringen. De ingebouwde Hyper-V, compleet met licenties voor Windows Server als gastbesturingssysteem, is er daar een van. De ontwikkelaars brengen volgende week een publiekelijk beschikbare proefversie uit. Die Release Candidate heeft Microsoft's virtualisatiesoftware Hyper-V ingebakken.
Wildgroei

Tot op heden is Hyper-V een optionele functie voor Windows Server 2008. Ten tijde van de komst van Server 2008 was Hyper-V ook nog niet helemaal af. De software kwam wat later uit. Beheerders moeten die hypervisor voor virtualisatie zelf downloaden en installeren.

Daarmee bestaan er dus twee hoofdvarianten van Server 2008: met en zonder virtualisatie ingebouwd. Dit staat naast de verschillende uitvoeringen zoals Standard, Webserver, Enterprise en Datacenter. Die zijn ook nog eens beschikbaar in varianten voor 32-bit en semi-64-bit x86-processors en de ware-64-bit Itanium-chips.
Einde 32-bit

De ondersteuning voor 32-bit  komt ten einde met de aanstaande Release 2 voor Server 2008. Die update staat gepland voor 2010 en bevat dan ook versie 2.0 van Hyper-V.