• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Microsoft en Novell brengen spoedig bètaversie Moonlight uit

Started by arjanhs, December 03, 2008, 04:44:25 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Microsoft en Novell zeggen spoedig een eerste bètaversie van Moonlight uit te zullen brengen. Hiermee kunnen Linux-gebruikers alle Silverlight-applicaties die gebruik- maken van Windows Media-audio en -video, zonder problemen bekijken.De ontwikkeling van Moonlight, een Linux-variant van Microsofts Silverlight-software, begon in mei 2007, en de eerste alphaversie verscheen minder dan een maand later. Miguel de Icaza, bij Novell verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de software, liet vorige week op zijn weblog weten dat Moonlight 1.0 binnenkort beschikbaar komt.

Verder schreef De Icaza dat deze eerste officiële release de officiële Microsoft-mediacodecs aan boord zal hebben. Hierdoor kunnen Linux-gebruikers alle Silverlight-applicaties die gebruikmaken van Windows Media-audio en -video, zonder problemen bekijken. Moonlight 1.0 zal gratis te downloaden zijn.

Het tweede cadeau dat Microsoft en Novell in petto hebben, heeft de lange naam Advanced Management Pack for Suse Linux Enterprise for Microsoft System Center Operations Manager 2007 R2. Dit pakket breidt de Linux-monitoringsmogelijkheden van Microsoft System Center Operations Manager 2007 R2 uit. Daarnaast biedt de software de mogelijkheid om serveromgevingen die uit een mix van Linux- en Windows-servers bestaan, vanuit één console te beheren. Deze software moet in het eerste halfjaar van 2009 verschijnen.