• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Ballmer: 'Windows Cloud' verschijnt over een maand

Started by arjanhs, October 02, 2008, 03:24:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Steve Balmer heeft verklaard dat Microsoft binnen een maand Windows Cloud, een besturingssysteem voor cloudcomputing, zal uitbrengen. Het is niet bekend of dat ook de uiteindelijke naam wordt.Steve BallmerCloudcomputing, waarbij applicaties worden gehost door een datacenter en via een browser aan de eindgebruiker beschikbaar worden gesteld, zal volgens Ballmer de huidige bedrijfssoftware van Microsoft, zoals het Office-pakket, niet overbodig maken. Bij toepassing van cloudcomputing denkt de Microsoft-topman aan 'simpele bewerkingen' van Office-documenten in bijvoorbeeld internetcafés.

Microsoft biedt nu al diensten aan waarmee documenten gedeeld en bekeken kunnen worden, waaronder Office Live Workspace en Live Mesh, maar de gebruiker heeft daarbij het Office-pakket of Word nodig om de bestanden te bewerken. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Google Docs, waarmee wel documenten bewerkt kunnen worden. Microsoft noemt zijn strategie 'software plus diensten'. Volgens Ballmer kan software die via een browser bij de eindgebruiker terechtkomt, nooit krachtig genoeg zijn voor de behoeften van de meeste gebruikers.

Het Windows Cloud-besturingssysteem zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op Midori. Dit besturingssysteem zou draaien bovenop Hyper-V-virtualisatiesoftware van Microsoft, en is gebaseerd op gedistribueerd programmeren.

Richard Stallman, oprichter van de Free Software Foundation, ziet cloudcomputing voornamelijk als hype, en stelt dat bedrijven die ervan gebruikmaken, de controle over hun bestanden en programmatuur verliezen. Ook denkt Stallman dat gebruikers met het uitbesteden van applicaties aan cloudcomputing-aanbieders uiteindelijk duurder uit zijn dan wanneer ze zelf hun ict-systemen onderhouden.