• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Windows Server 2012 komt in september uit

Started by arjanhs, July 12, 2012, 08:57:33 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

De nieuwste versie van Microsofts besturingssysteem voor servers, Windows Server 2012, komt in september van dit jaar uit. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt op een conferentie voor partners in het Canadese Toronto.

Dat de nieuwe versie van Windows Server nog dit jaar zou uitkomen, was al bekend, maar wanneer dat precies zou gebeuren nog niet. Tijdens een conferentie voor partners in Toronto heeft Microsoft bekendgemaakt wanneer de software kan worden aangeschaft. In augustus is de release to manufacturing; een maand later is het besturingssysteem voor iedereen beschikbaar.

Windows Server 2012, dat aanvankelijk door het leven ging als Windows Server 8, bevat onder meer een nieuwe versie van de Hyper-V-hypervisor, met ondersteuning voor het vhdx-formaat voor virtuele opslagmedia. Virtuele disks kunnen nu maximaal 16TB groot zijn, waar dat voorheen 2TB was. Dankzij Hyper-V 3.0 kunnen virtuele machines bovendien tot 32 virtuele cores en 1TB aan intern geheugen bevatten.

Een groot verschil met voorgaande Windows Server-versies is dat Microsoft aanraadt om deze versie zonder grafische schil te draaien. Wordt de gui toch ingeschakeld, dan maakt deze net als Windows 8 gebruik van de nieuwe Metro-interface.

Maandag maakte Microsoft al bekend dat de nieuwe versie van Microsofts desktopbesturingssysteem, Windows 8, in de laatste week van oktober uitkomt.