• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Apple brengt nieuwe iPad in Nederland en België uit

Started by arjanhs, March 23, 2012, 12:36:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Apple heeft de derde generatie van zijn iPad uitgebracht in Nederland en België. Sommige winkels gingen om middernacht open om geïnteresseerden zo snel mogelijk te voorzien van de nieuwe tablet. De iPad is elders al een week te koop.

De derdegeneratie-iPad heeft als grootste wijziging ten opzichte van zijn voorganger dat het aantal pixels op het scherm is verviervoudigd. De resolutie is opgehoogd van 1024x768 naar 2048x1536 pixels. Om het nieuwe scherm van stroom te voorzien is de accu vergroot van 25,5Wh naar 42Wh. Ook is het aantal shader-cores van de gpu verdubbeld van twee naar vier. De system-on-a-chip, de A5X, is nog altijd voorzien van twee Cortex A9-processorkernen op 1GHz, terwijl de gpu nog altijd een PowerVR SGX543 is.

Apple kondigde de derdegeneratie-iPad begin deze maand aan. De iPad was al te koop in diverse andere landen, zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Diverse Nederlanders met interesse voor de nieuwe tablet zullen het apparaat daardoor misschien al in huis hebben.

Winkels van diverse ketens openden hun deuren om middernacht, het eerste tijdstip waarop ze de iPad mochten verkopen. Bij de meeste winkels stonden bescheiden rijen van enkele tot enkele tientallen mensen, zo blijkt uit de reacties op een artikel van iPadclub. Veel winkels die niet om middernacht opengingen, zijn vroeger geopend dan normaal bij het begin van de verkoop.