• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Aankondiging iPad 3 op 7 maart

Started by arjanhs, February 29, 2012, 07:47:53 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

De Amerikaanse computerfabrikant Apple kondigt volgende week woensdag – 7 maart – de komst van haar nieuwe tabletcomputer iPad 3 aan. Het bedrijf stuurde vandaag naar de media uitnodigingen voor een persevent in San Francisco.De uitnodiging voor het "special event" valt vooral op door het ontbreken van meer concrete informatie op. Dat het daadwerkelijk om de aankondiging van de iPad 3 gaat blijkt uit een foto van een gedeelte van het scherm van de iPad-tablet met daarop de tekst: "Wij hebben iets dat u moet zien. En aanraken."

De afgelopen dagen kwam van diverse kanten al berichten dat de iPad 3 vanuit China naar Amerika en Europa verscheept is. Ook zijn er aanwijzingen dat de bevoorrading van belangrijke schakels in het wereldwijde distributienet van Apple met zwaar beveiligde transporten al begonnen is. Dat kunnen tekenen zijn dat Apple vrij snel na de aankondiging van de iPad 3 de verkoop wil starten.

Direct na aankondiging van het "special event" in San Francisco op 7 maart steeg het aandeel Apple naar een tot nu toe ongekende hoogte van ruim 534 dollar. Apple is op dit moment al het rijkste bedrijf van de wereld. Door het stijgen van de aandelenkoers is het Amerikaanse bedrijf nog rijker geworden.

Toch moet tot 7 maart gewacht worden voordat er meer details over de iPad 3 bekend worden gemaakt. Dat het gaat beschikken over een Retina beeldscherm met een beeldresolutie die hoger dan Full HD ligt lijkt een inkoppertje te zijn. Meer onduidelijkheid is er over de processor die in de iPad 3 zit. Hiervoor zijn twee varianten denkbaar. Of het beschikt over de quad-core A6 processor of het is de verbeterde A5X dual-core processor. Bekend is dat Apple aan beide processoren gewerkt heeft. Mogelijk dat beide processoren direct gebruikt gaan worden. Eén in de iPad 3 en één in de Apple TV 3. De geruchten gaan dat Apple direct met de aankondiging van de iPad 3 de Apple TV 3 gaat aankondigen.