• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Ubuntu op Android

Started by arjanhs, February 22, 2012, 05:07:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Ubuntu-maker Canonical onthult zijn Linux-besturingssysteem als 'mobiele desktop', draaiend bovenop Android. Gekoppeld aan monitor en toetsenbord geeft dit een echte desktopomgeving.

Canonical presenteert zijn Ubuntu on Android en toont het komende week op de telecomconferentie Mobile World Congres (MWC) in Barcelona. Android-gebruikers kunnen de software niet direct downloaden, het is de bedoeling om het besturingssysteem via telefoonfabrikanten en mobiele operators op de markt brengen.

De bovenop Android draaiende Ubuntu-desktop deelt de onderliggende Linux-kernel van het smartphonebesturingssysteen. Voor installatie zijn ook diepgaande root-rechten nodig. Veel smartphonefabrikanten en ook telecombedrijven voegen al eigen dingen toe aan Android, zoals de Sense-gui (graphical user interface) van toestelmaker HTC.
Google-Motorola ook

Ondertussen zou Google ook desktopdock-plannen hebben voor de volgende versie (codenaam Jelly Bean) van Android. Het door de Android-maker overgenomen Motorola heeft een jaar geleden al eigen dockinghardware getoond voor Android-smartphones: een multimedia-dock (zie foto 7) en een 'lapdok' (foto 8). De hiervoor gebruikte Webtop-app (in beeld op foto 9) heeft onder meer de webbrowser Firefox ingebouwd.