• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

OpenStack overweegt support voor Hyper-V te schrappen

Started by arjanhs, February 01, 2012, 07:27:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

De ontwikkelaars van OpenStack schrappen wellicht de ondersteuning voor Microsofts Hyper-V in toekomstige versies van het cloudplatform. Slecht onderhouden en buggy broncode voor Hyper-V wordt aangedragen als reden.

Op een mailinglijst voor OpenStack-ontwikkelaars wordt in aanloop naar de ontwikkeling van een nieuwe release, Essex geheten, voorgesteld om Hyper-V-ondersteuning uit de code te schrappen. Als reden noemt ontwikkelaar Thierry Carrez buggy code, die bovendien niet meer zou worden onderhouden. Readwriteweb haalt een OpenStack-ontwikkelaar aan die stelt dat de code voor Microsofts hypervisor, beschikbaar in enkele versies van Windows Server, sinds april 2011 niet meer is aangeraakt.

Een andere reden die wordt genoemd om de Hyper-V-driver te laten vallen in de komende Essex-release is dat de ondersteuning voor Hyper-V vanuit OpenStack slechts beperkte mogelijkheden biedt. Of de ondersteuning voor Microsofts hypervisor definitief uit OpenStack wordt geschrapt, wordt binnenkort besloten.

Microsoft kondigde in oktober 2010 aan dat het de Hyper-V-hypervisor van Windows Server 2008 R2 compatibel wilde maken met OpenStack. Inmiddels telt het opensource-cloudplatform een groot aantal deelnemende bedrijven, waaronder Citrix Cisco, Dell, AMD, Intel, Canonical, SUSE Linux en HP.