• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

'Tv Apple herkent gebruikers en werkt met AirPlay'

Started by arjanhs, December 19, 2011, 01:44:03 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

De tv waaraan Apple mogelijk werkt, zou gebruikmaken van bediening via de stem en gebaren, en kan gebruikers identificeren. Dat claimt een zakenkrant op basis van anonieme bronnen. Apple heeft afgelopen weken met mediabedrijven gesproken.In de gesprekken met mediabedrijven heeft Apple gepolst hoe het zit met rechten voor films, series en tv-shows, meldt The Wall Street Journal. De zakenkrant zou een van de aangesproken media zijn waar Apple met enige regelmaat met opzet informatie over aankondigingen naar zou lekken. Zo kwam enkele maanden geleden nog de aankondigingsdatum van de iPhone 4S naar buiten via de krant.

De tv van Apple zou gebruikers kunnen herkennen. Daardoor kan een serie die wordt gepauzeerd op de tv, verder gekeken worden op een iPad of iPhone. De besturing van de tv zou werken met stembediening en bewegingen. Het aansturen via bewegingen wordt ook al gebruikt in Microsofts Kinect-techniek voor de Xbox 360. Het is onduidelijk of Apple voor bewegingsherkenning een eigen techniek gaat gebruiken.

Er is nog veel onduidelijk over de tv en de diensten die eraan hangen. In elk geval zou het systeem Apples techniek AirPlay gebruiken voor het streamen van tv-content. Of de tv ook een traditionele kabelaansluiting zal krijgen, is vooralsnog onduidelijk. Ook kunnen veel van de nieuwe diensten die Apple heeft besproken volgens een van de bronnen allemaal met huidige hardware worden uitgerold. De fabrikant maakt nu al een settopbox onder de naam Apple TV.

Er gaan al langer geruchten over een eigen tv van Apple. Een van de meest recente geruchten was dat de tv zou worden uitgerust met Siri, de spraakherkenningssoftware van de iPhone 4S. Wanneer de tv zou moeten worden aangekondigd, is vooralsnog onduidelijk.