• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

IBM biedt bedrijven virtuele desktop voor 150 dollar per jaar

Started by arjanhs, January 25, 2011, 01:14:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

IBM introduceert een vdi-dienst voor middelgrote bedrijven. Een virtuele desktop kost 150 dollar per gebruiker per jaar. De virtuele desktops draaien op IBM-servers met Suse Linux en kunnen onder andere met Windows 7 overweg.De dienst is bedoeld voor middelgrote bedrijven, die voor 150 dollar per gebruiker per jaar een virtuele desktop met Windows XP, Windows 7 of een Linux-distributie krijgen.

IBM gaat de virtuele desktops niet zelf verkopen; de dienst, Virtual Desktop for Smart Business, is enkel via retailers te verkrijgen. Mogelijk verandert dat in de toekomst. Ook in Nederland en België wordt de dienst aangeboden, maar het is onduidelijk wat de dienst in euro's moet kosten. De minimale contractduur bedraagt één jaar.

De virtuele desktops worden draaiende gehouden door de Verde-software van Virtual Bridges; een laag dieper draait de vdi-software op IBM System X-servers met Suse Linux, zo weet PCWorld. De virtualisatie wordt door een KVM-hypervisor gedaan. IBM schat dat één server 200 virtuele desktops aankan.  De virtuele desktops kunnen onder andere op thin clients worden gebruikt, maar bijvoorbeeld ook op de iPad, dankzij een app die Virtual Bridges heeft uitgebracht. Ook kan de vdi met behulp van een usb-opslagmedium offline worden gebruikt.