• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
Nieuws / Verhuist Formule 1 exclusief n...
Last post by arjanhs - July 15, 2016, 08:30:22 AM
Het gerucht dat Apple alle aandelen van de organisatie achter de Fornule 1 in handen wilt krijgen, wordt steeds luider. Het bedrijf zou overwegen  de races exclusief op mediaspeler Apple TV aan te bieden.Al enige tijd zijn er geluiden te horen dat Apple interesse heeft om de Formule 1 over te nemen. Het Amerikaanse bedrijf moet dan wel diep in de buidel tasten. De geschatte waarde van alle aandelen van de Formula One Group - het bedrijf achter de organisatie van de Formule 1 - is ruim 140 miljard euro. Apple wil deze investering niet alleen doen om mediaspeler Apple TV wereldwijd als streamingapparaat voor tv-diensten wereldwijd op de kaart te zetten. Apple overweegt volgens de laatste geruchten  de Formule 1 te kopen om meer zichtbaarheid in de autobranche te krijgen. Dit is voor het bedrijf belangrijk nu het een kwestie van tijd lijkt voordat de plannen voor de Apple Car aangekondigd worden.

Betrouwbare bron
Nu ook F1-kenner en journalist Joe Saward in een blog hint op een overname van Formula One Group door Apple, lijken de geruchten een grotere waarde te krijgen. Saward heeft geen enkele Formule 1 Grand Prix sinds 1988ngemist. Hij is de oprichter van één van de belangrijkste Formule 1 nieuwsplatformen grandprix.com. Een jaar na de oprichting werd Saward redacteur bij het officiële F1 tijdschrift van Bernie Ecclestone. Formula One Group is voor een deel in  handen van Ecclestone. Ook de investeringsbedrijven Delta Topeo, CVC Capital Partners en JP Morgan zijn grotere aandeelhouders in dit bedrijf. CVC Capital Partners is hiervan met een aandelenpakket van 35,5 procent de grootste partij.

Formule 1 weg bij Ziggo Sport?
Nederlandse Formule 1-liefhebbers hoeven niet bang te zijn dat de live-verslaggeving op korte termijn bij Ziggo Sport verdwijnt. Als eerste moet nog blijken dat Apple daadwerkelijk concrete plannen heeft om Formula One Group over te nemen. Daarna moet een lange weg van onderhandelingen ingeslagen worden om de aandelen in bezit te krijgen. Tevens moet na een overname alle lopende rechtenovereenkomsten met tv-zenders nagekomen worden. Ziggo Sport heeft in ieder geval voor de komende twee seizoenen alle uitzendrechten voor Nederland in bezit. Mocht Apple de nieuwe eigenaar van de Formule 1 worden dan moet ook nog blijken of Apple de uitzendrechten voor bijvoorbeeld lineaire tv in eigen handen wilt houden.
2
Nieuws / Eerste levensteken Dreambox Ul...
Last post by arjanhs - July 07, 2016, 09:12:31 AM
Onder gebruikers van Linux tv-decoders is de merknaam Dreambox nog steeds een gevestigde naam. De fabrikant laat nu de eerste levenstekenen van een nieuwe ontvanger zien. Deze is geschikt voor 4K Ultra HD.Het is inmiddels al vele jaren geleden dat voor het laatst een goed verkopende nieuw model in de Dreambox-ontvangerlijn is verschenen. Dream Multimedia bracht ongeveer tien jaar geleden de eerste op het besturingsysteem Linux functionerende satellietontvanger op de markt. Deze was voor bij hobbyisten populair Deze maakten dan ook zelf firmware voor deze ontvanger waardoor de ontvanger meer mogelijkheden kreeg. De Dreambox was onder meer de eerste ontvanger waarmee cardsharing voor een grotere groep satellietkijkers tot de mogelijkheden ging behoren. Bij cardsharing wordt een abonnement – veelal illegaal – door meerdere personen via internet gedeeld.

Dreambox 900 Ultra HD
Op internet zijn de eerste specificaties verschenen van een nieuw model Dreambox met het typenummer 900. Deze is geschikt voor ontvangst van in Ultra HD uitgezonden kanalen vanwege ondersteunng van de HEVC – ook wel H.265 genoemde – compressietechniek. HEVC is vooral in Duitsland – een belangrijke afzetmarkt voor de Dreambox – in de belangstelling omdat in dit land met de uitrol van DVB-T2 in combinatie met HEVC is begonnen. Uit de specificaties kan worden opgemaakt dat de Dreambox 900 een snelle ontvanger met veel rekenkracht moet worden. Het is echter onduidelijk of de nu op internet verschenen foto met specificaties daadwerkelijk van de fabrikant afkomstig is. Ook over een verschijndatum en de verwachte verkoopprijs is niets bekend.
3
Nieuws / Ziggo en CanalDigitaal gaan va...
Last post by arjanhs - July 04, 2016, 08:08:50 AM
Ziggo en CanalDigitaal zijn de eerste grotere Nederlandse aanbieders die traditionele uitzendtechniek met OTT bundelen. Deze hybride oplossing voorkomt een tekort aan bandbreedte bij het anbieden van meer zenders.

Ziggo begon enkele maanden geleden met de nieuwe hybride OTT constructie. Via eeh app voor de Horizon TV mediabox kunnen op dit moment meerdere Franse publieke tv-zenders in goede beeldkwaliteit – bij sommige zenders zelfs HD – bekeken worden. Het kabelbedrijf kondigde deze week aan dat in september een nieuwe app beschikbaar komt waarmee zes Italiaanse tv-zenders – waaronder RAI UNO – bekeken kunnen worden.

CanalDigitaal volgt met OTT
Hoewel satelliet waarop CanalDigitaal zenders aanbiedt, minder bandbreedte problemen kent, heeft deze aanbieder toch met bandbreedte problemen te maken. De satellieten waarop door eigenaar M7 Group zenders worden doorgegeven is eigendom van satellietbedrijf SES. M7 Group huurt bij SES bandbreedte in de vorm van transponders.De huur van transponders is een kostbare zaak, Te kostbaar voor een relatief kleine lokale speler als CanalDigitaal. Hierdoor is hybride een oplossing om het zenderaanbod maximaal te kunnen uitbreiden. CanalDigitaal gaat binnenkort de eerste zenders OTT aanbieden. In tegenstelling tot Ziggo gebruikt CanalDigitaal hiervoor geen apps maar gaat OTT aangeboden zenders gewoon in de zenderlijst en hoeft de abonnee geen extra handelingen uit te voeren.

Geen vrije keus hardware
OTT biedt dus vele extra mogelijkheden voorkabel- en satellietaanbieders en hun klanten, Het zenderaanbod kan hierdoor makkelijker uitgebreid worden. In principe ontstaat een krachtigere combinatie dan IPTV-only aanbieders omdat het beste van twee uitzendtechnieken gecombineerd worden. Daarbij gaat CanalDigitaal een veel betere gebruikerservaring dat Ziggo leveren. De reden hiervoor is dat CanalDigitaal traditioneel en OTT aangeboden zenders in een zenderlijst samenvoegt en de kijker hierdoor het minste last van de schakeling tussen beide uitzendtechnieken ondervindt. Toch kleeft er een groot nadeel aan hybride ontvangst. In verband met eisen van contentaanbieders en bescherming van content kan  hybride bekijken van zenders alleen door aanbieders met door hen in bruikleen geleverde tv-decoders aangeboden worden. Ziggo gebruikt hiervoor de Horizon TV mediabox en CanalDigitaal de onlangs door M7 Group gepresenteerde interactieve HD-satellietontvangers. Eigen keuze van hardware is bij OTT gebruik dus verleden tijd.
4
Nieuws / Zenderwijzigingen Mei CanalDig...
Last post by arjanhs - May 31, 2016, 06:41:47 PM
Op 31 mei wijzigt CanalDigitaal de uitzendgegevens van een groot aantal zenders. De waarde van de 'symbol rate' bij deze zenders wordt aangepast van 27.500 naar 29.900. Op dezelfde dag verhuist de zender Eurosport 2 op de satelliet, de zender blijft wel op dezelfde positie in de zenderlijst aangeboden worden (kanaal 29).

De meeste ontvangers passen automatisch de uitzendgegevens aan na het inladen van de nieuwe zenderlijst(en) die we die dag aanbieden. U hoeft dan zelf niets te doen.

Geen beeld?
Wanneer de 'symbol rate' vanaf 31 mei niet wordt gewijzigd in uw ontvanger (automatisch of handmatig), dan heeft u op veel populaire zenders geen beeld meer. Als u vanaf 31 mei geen beeld heeft op bepaalde zenders, dan moet u de nieuwe zenderlijst handmatig inladen of de uitzendgegevens handmatig aanpassen.

Laadt u handmatig nieuwe zenderlijsten in? Doe dit dan op 31 mei met de volgende gegevens:

Eurosport 2 verhuist op 31 mei naar transponder 3208: ASTRA 23,5 – 11.856 – V - 29.900- 2/3 – DVBS2 – 8PSK.

Transponder 3208, gewijzigde symbol-rate: ASTRA 23,5 – 11.856 – V - 29.900- 2/3 – DVBS2 – 8PSK. Zenders op deze transponder: SyFy, RTL 4 HD, RTL 5 HD, RTL 7 HD, RTL 8 HD, RTL-Z, RTL Lounge, L1 Limburg en Reality Kings.

Transponder 3202, gewijzigde symbol-rate: ASTRA 23,5 – 11.739 – V – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK. Zenders op deze transponder: Nederland 2 HD, SBS6 HD, Boomerang, The QYOU HD, Investigation Discovery, NPO Politiek/NPO Best24, FOX, NPO Z@pp/NPO Humor TV, HBO 2, HBO 3, FOX Sports Eredivisie 1 HD, Disney Channel, The EDGE HD, NPO Doc, 13th Street en Discovery Channel.

Transponder 3225, gewijzigde symbol-rate: ASTRA 23,5 – 12.187 – H – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK. Zenders op deze transponder: Nederland 1 HD, Nederland 3 HD, Veronica HD/DisneyXD, Net5 HD, AT5, Een HD, Canvas HD, FOX Sports International (2) HD, 24Kitchen en HBO (1) HD.

Wilt u weten hoe u handmatig een zenderlijst inlaadt, bekijk dan hier de instructievideo.
5
Nieuws / Astra satellieten moeten mogel...
Last post by arjanhs - January 20, 2016, 06:57:08 AM
De Amos 5 satelliet waarmee recent het contact volledig werd verloren is ongewild op stap gegaan in de Clarkbelt. Langzaam verplaatst deze zich oostwaarts binnen de cirkel waar de geostationaire satellieten zich bevinden. De Amos 5 kan niet worden verplaatst naar het zogenaamde graveyard. SES Astra houdt de situatie momenteel zeer nauwkeurig in de gaten.De op drift geraakte Amos satelliet zit nu al in de baan van de Astra 1L satelliet op 19,2 graden oost. Omdat de afstand tussen de satellieten nauwkeurig gemonitord en de verplaatsing maar heel langzaam gaat kan SES altijd tijdig ingrijpen met eventuele uitwijkmanoeuvres. Dit is voor zover bekend tot op heden nog niet nodig geweest. Mocht een botsing en daarmee de zeer ernstige gevolgen voor de communicatiediensten dreigen wordt dit wel gedaan. Hetzelfde geldt de komende maanden voor de satellieten op 23,5 oost (waar CanalDigitaal en TV Vlaanderen uitzenden) en daarna 26 oost (Badr) en vervolgens 28,2 oost waar de Astra 2 satellieten hangen. De kans op problemen is dus heel klein, maar toch vormt de verloren Amos 5 een potentiële bedreiging.
6
Nieuws / Prijsverhogingen bij CanalDigi...
Last post by arjanhs - December 17, 2015, 02:18:29 PM
CanalDigitaal verhoogt in 2016 de prijs van alle belangrijke abonnementen. Ook zijn er wijzigingen bij de afname van Extra Kaart-abonnementen.Het Luxemburgse M7 Group – eigenaar van de Nederlands aanbieders CanalDigitaal en Online.nl – heeft besloten om een prijsverhoging bij de meest afgenomen abonnementsvormen bij CanalDigitaal door te voeren. Deze abonnementen worden twee euro per maand duurder. Het gaat hierbij om de abonnementen BasisHD, FamilieHD, EntertainmentHD en TopHD. BasisHD kost na de prijsverhoging €19,95 per maand, FamilieHD €21,95, EntertainmentHD €31,95 en TopHD €57,95. Het is voor het eerst sinds enkele jaren dat CanalDigitaal de prijs van deze abonnementen gaat aanpassen.

Extra Kaart CanalDigitaal duurder
CanalDigitaal stopt in de loop van 2016 met de SD-doorgifte van de zenders van NPO, RTL Nederland en SBS Broadcasting. Hierdoor wordt HD op de Extra kaart-abonnementen van CanalDigitaal vanaf 1 januari 2016 de nieuwe beeldstandaard. Bij het hoofdabonnement kan de CanalDigitaal-abonnee maximaal twee extra smartcards koppelen. Bij een nieuwe Extra Kaart-abonnement wordt de prijs van een extra smartcard naar €9,50 per maand verhoogd. CanalDigitaal levert bij het Extra Kaart-abonnement gekoppeld aan een BasisHD-abonnement het zenderaanbod van BasisHD. Wanneer de extra smartcard aan een FamilieHD-, EntertainmentHD- of TopHD-abonnement wordt gekoppeld, kan met deze smartcard het zenderaanbod FamilieHD bekeken worden.
7
Nieuws / M7 koppelt bij nieuwe ontvange...
Last post by arjanhs - October 26, 2015, 08:57:15 AM
Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group – eigenaar van CanalDigitaal en TV Vlaanderen – gaat bij de nieuwste decoders de smartcard aan gebruikte hardware koppelen. Hierdoor wil men onder meer het illegaal kijken bemoeilijken.Als eerste zijn de nieuwe decoders M7 SAT MZ 101 en M7 SAT MP 201 in België voor abonnees van TV Vlaanderen en TéléSAT verkrijgbaar. Beide ontvangers zijn door fabrikant KAON gemaakt en gebruiken de Viaccess ORCA-codering. Omdat beide de nieuwe ontvangers de smartcard aan de hardware gekoppeld wordt, kan de gekoppelde smartcard niet meer in andere ontvangers of CI-modules werkend gebruikt worden.

Illegaal kijken bemoeilijken
De stap van M7 Group werd al langere tijd verwacht. Steeds meer Europese aanbieders koppelen de smartcard aan gebruikte hardware of gebruiken een virtuele smartcard in de middleware van de ontvanger. Aanbieders voelen de druk van contentaanbieders om de aangeboden zenders en ander content van betere beveiliging te voorzien om onder meer illegaal kijken te voorkomen. Dat gebeurt onder meer door cardsharing waarbij een smartcard – en daaraan gekoppeld abonnement -  via internet door meerdere personen worden gedeeld. Bij de nieuwe ontvangers van M7 Group is naast de koppeling van smartcard aan hardware ook sprake van maximale duur van de timeshift-functie. Het pauzeren van live uitgezonden programma's is hierdoor tot maximaal dertig minuten mogelijk.

Geen einde vrije keuze hardware
De komst van de nieuwe ontvangers betekent niet dat er een einde aan vrije keus voor hardware bij M7 Group-aanbieders komt. Het gebruik van HD-satellietontvangers met CI-slot blijft mogelijk. Hiervoor is een nieuwe Viaccess ORCA CI+ module op de markt gekomen. Hierbij wordt de smartcard aan de CI+ module gekoppeld. Onder meer Ziggo in het oude UPC-verzorgingsgebied gebruikt een soortgelijke technische constructie. De nieuwe hardware wordt niet verplicht voor bestaande klanten. Nieuwe klanten van TV Vlaanderen en TéléSAT kunnen de komende maanden nog kiezen of men de nieuwe ontvangers of de M7 SAT 801 ontvanger geleverd krijgen. Het eerste gebruik van Viaccess ORCA wil niet zeggen met de ondersteuning van Mediaguard3/Nagravision wordt gestopt. Deze codering blijft nog voor langere tijd in gebruik.
8
Nieuws / Wereldwijde actie tegen cardsh...
Last post by arjanhs - October 09, 2015, 03:51:56 PM
Met een grote actie in meerdere landen is opgetreden tegen cardsharing. Er vonden onder meer invallen in Portugal en Brazilië plaats. Daarbij is een groot cardsharenetwerk opgerold.Bij cardsharing wordt een abonnement van een tv-aanbieder via internet door meerdere personen gedeeld. Het zorgt voor voor tv-aanbieders voor een wereldwijd inkomstenverlies van honderden miljoenen euro's per jaar. Daarnaast investeren de aanbieders veel geld om coderingssystemen te verbeteren om cardsharing te bemoeilijken. Direct gevolg is dat voor de betalende klanten abonnementen duurder worden en er in sommige gevallen ook in nieuwe apparatuur geïnvesteerd dient te worden. Ondanks de inspanningen van aanbieders blijven goed georganiseerde – meestal criminele – cardsharenetwerken diensten aan klanten aanbieden.

Cardsharenetwerk had tienduizend klanten
De acties tegen het opgerolde cardsharenetwerk vonden onder gezamenlijke leiding van de Braziliaanse en Pakistaanse autoriteiten plaats. Er werden invallen onder meer invallen en arrestaties verricht in Portugal en Brazilië. Daarbij zijn computers, hand opslagdragers en administratie in beslaggenomen. Het cardsharenetwerk leverde aan tiendduizend klanten diensten waarmee zonder geldig abonnement tegen een vaste vergoeding per maand naar het zenderaanbod van tientallen tv-aanbieders gekeken kon worden.
9
Nieuws / Amerikaanse PBS vrij te ontvan...
Last post by arjanhs - October 09, 2015, 03:50:34 PM
Het Amerikaanse kanaal PBS America is vanaf eind oktober free to air te bekijken via de Astra-2 satelliet op 28,2 graden oost. Dit heeft Freesat bekendgemaakt. De Amerikaanse zender, waarvan de afkorting staat voor Public Broadcasting Service, stapt over van Sky Digital naar Freesat.PBS wordt als énige zender in Amerika zelf gefinancierd met publieke gelden en vult dit aan met reclame-inkomsten. Daarmee lijkt de zender nog het meeste op de Britse Channel 4. In Amerika is PBS ook altijd dé zender geweest waarop Sesame Street te zien was. Dit kinderprogramma was niet en gaat ook niet te zien zijn op de Britse versie. Sterker nog, PBS heeft de uitzendrechten daarvan recent verloren aan HBO, maar mag in Amerika de afleveringen na een bepaalde periode wel alsnog brengen. PBS is ook bekend van het alom gewaardeerde Newshour, maar ook dit kan niet (vanwege de reclames) en zal niet op de Britse versie te zien zijn. PBS America is in feite een Brits kanaal met ditto licentie. De uitzending via Freesat vanaf eind oktober is ook alles behalve officieel voor de rest van Europa. Het betreft een overstap van Sky Digital naar Freesat. Reclameblokken op deze versie zijn dan ook op de Britse markt gericht. Dat neemt niet weg dat met het opheffen van de codering, want álle zenders op Freesat zijn immers geheel free to air, veel kijkers buiten de Britse Eilanden straks kunnen 'meekijken', waaronder alle schotelbezitters in de Benelux.

PBS America vormt alternatief voor History
PBS had eerder wel het voornemen om verder in Europa uit te breiden, waaronder Scandinavië maar ook door in de Benelux een versie van haar kanaal uit te rollen. Dit is tot op heden niet van de grond gekomen wegens desinteresse bij de kabelexploitanten en/of mislukte onderhandelingen over doorgiftevergoedingen. Het ligt ook niet in de verwachting dat dit op voorzienbare termijn nog gaat gebeuren, dus hebben satellietkijkers in België en Nederland straks dit kanaal exclusief ter beschikking, vermits men beschikt over de juist geconfigureerde ontvangstinstallatie. PBS America brengt veel documentaires en ook series. Op de zender zijn ook veel geschiedkundige programma's van hoge kwaliteit te bewonderen en daarmee is PBS America nu al bij voorbaat dé vervanger voor het kanaal History, dat bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen in het betaalaanbod zit, maar waarop vrijwel geen enkel geschiedkundig programma meer is te zien. Alle informatie over de programmering van PBS America is te raadplegen op de eigen website.

Uitzendfrequentie nog niet bekend
De exacte uitzendfrequentie kan nog niet worden gegeven en daarmee evenmin een kanaalnummer in de fastscanzaplijsten van TV Vlaanderen en CanalDigitaal. De verwachting is dat deze providers de zender daar wel snel in gaan opnemen. Weliswaar zendt PBS America nu al (gecodeerd) uit op 28,2 graden oost, maar juist door de overstap naar Freesat valt een frequentiewijziging, zoals die veelvuldig plaatsvinden op de 28,2 graden oost, niet uit te sluiten. In ieder geval moet een ieder die deze zender wil kunnen zien beschikken over de juiste satellietapparatuur, dat wil zeggen een schotelantenne waarop ook een LNB voor ontvangst van 28,2 graden oost is geïntegreerd (naast de standaard 19 graden oost en 23,5 graden oost). We berichten hierover zodra dit bekend is.
10
Nieuws / Australian Open tot 2021 op Eu...
Last post by arjanhs - September 22, 2015, 07:00:52 AM
Eurosport heeft de uitzendrechten van het Grand Slam-tennistoernooi Australian Open tot en met 2021 in bezit. De sportzender verlengde de overeenkomst met vijf jaar. Dat heeft Eurosport aan Totaal TV bevestigd.EDiscovery Communications is sinds kort volledig eigenaar van Eurosport. Met de aankoop van exclusieve uitzendrechten voor langere tijd en voor meerdere landen wil de nieuwe eigenaar van Eurosport één van de belangrijkste sportplatformen van Europa maken. Zo kocht Discovery dit jaar de wereldwijde uitzendrechten van de Olympische Spelen vanaf 2018.

Australian Open in vijftig Europese landen
De uitzendrechtenovereenkomst voor de Australian open behelst de exclusieve digitale - en televisierechten in meer dan vijftig Europese landen waaronder Nederland en Vlaanderen. Ook zijn in de overeenkomst de exclusieve live rechten vanaf 2017 van de ATP-toernooien van Brisbane en Sidney, de World Tennis Challenge en de Hopman Cup inbegrepen. Deze tennistoernooien zijn op de tv-kanalen Eurosport en Eurosport 2 alsmede het OTT-platform Eurosport Player te zien. In totaal is de deal goed voor zo'n 300 uur aan live tennis, plus live online coverage van alle beschikbare wedstrijden op de Eurosport Player. Naast de Australian Open heeft Eurosport ook de live uitzendrechten van Roland Garros en de US Open in bezit. De uitzendrechten van Wimbledon zijn in bezit van betaalzender FOX Sports.

Eurosport blijft zich als tenniszender profileren
Tennisfans kunnen overigens in 2016 al genieten van een zeer uitgebreid Australian Open aanbod, met - naast uitgebreide verslaggeving op zender - alle matches live beschikbaar op de Eurosport Player. Dit jaar al, bracht Eurosport Roland Garros en de US Open uitgebreider dan ooit in beeld, met veel nieuwe live shows en een record aantal beschikbare courts op de Player.
Pages1 2 3 ... 10