• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Gat in GroupWise maakt alle mailtjes jatbaar

Started by arjanhs, February 05, 2009, 01:32:21 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Beveiligingsonderzoekers hebben twee lekken in Novell GroupWise ontdekt waarmee kwaadwilligen vrij eenvoudig bij de berichten van gebruikers kunnen komen. Novell zegt vandaag nog met patches te komen.
Dat bericht The Register. De gaten zitten in WebAccess. Met het eerste kan een hacker er door middel van een speciaal geprepareerd mailtje voor zorgen dat het systeem alle berichten die een gebruiker op de server heeft staan forwardt naar een door de hacker uitgekozen adres. Daarbij hoeft de gebruiker het mailtje alleen maar te openen, en geschiedt het kwaad zonder dat er ook nog op een linkje moet worden geklikt. De rules voor forwarding worden automatisch aangepast.

Het tweede lek is een meer traditionele XSS-fout in GroupWise, waarmee willekeurige code kan worden uitgevoerd. De bug kan worden uitgebuit door een kwaadaardig javascriptje met een html-mailtje mee te sturen.

Novell zou hebben toegezegd vandaag nog met een patch te komen voor alle ondersteunde versies van GroupWise, dus 6.5 tot en met 8.0.