• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Zwitserse overheid over op Suse Linux

Started by Wimpie, December 19, 2005, 07:16:43 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Wimpie

De Zwitserse federale overheid gaat alle computers uitrusten met Novells open source-besturingssysteem Suse Linux.  Dat kwamen Novell en Zwitserland afgelopen dinsdag overeen.

Zwitserland gaat ruwweg 3.000 overheidsservers voorzien van het open source besturingssysteem en krijgt daar hulp en software van Suse Linux, een Duits bedrijf dat deel uitmaakt van Novell. De overeenkomst omvat enkel computers van de federale overheid. Zwitserse kantonbesturen mogen anders beslissen.

Zwitserland maakte al gebruik van verscheidene open source-systemen maar beslist nu zijn grote computers helemaal te migreren naar Linux. Daartoe schreef ze een tender uit. Belangstellende bedrijven konden een bod uitbrengen op de opdracht. De federale overheid gaat over op een ander besturingssysteem uit kostenoverwegingen.

De Nederlandse overheid maakt ook op verscheidene onderdelen gebruik van Linux, maar gaf daar nooit expliciet de voorkeur aan. De enige belangrijke eis die de Nederlandse overheid aan nieuwe software stelt is dat ze open, dus voor derden toegankelijke, standaarden gebruikt.

Bron: Planet