• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Novell onthult meer details over Suse Linux Enterprise 11

Started by arjanhs, March 20, 2008, 01:01:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Novell heeft zijn plannen bekend gemaakt voor de volgende versie van Suse Linux. De nadruk ligt bij Suse Linux Enterprise 11 op bedrijfskritische toepassingen, datacentrumtechnologie, virtualisatie en interoperabiliteit.

Novell heeft een aantal aandachtsgebieden gedefinieerd waarop het zich met Suse Linux Enterprise 11 wil richten. Zo wil het bedrijf dat Suse vaker wordt ingezet voor bedrijfskritische toepassingen door het verhogen van de uptime en ontwikkelt het nieuwe features zodat het besturingssysteem ook geschikt is voor embedded-toepassingen en voor realtime-applicaties. Daarnaast gaat Novell met versie 11 de migratie van Unix naar Linux stroomlijnen en zal de nieuwste Xen-technologie worden gebruikt voor virtualisatie van verschillende platformen.

Verder zal Novell het onlangs aangekondigde Mono 2.0 voor het draaien van .Net 2.0-applicaties integreren. Daarnaast wordt het energiebeheer in de nieuwe versie aangepakt en gaat Novell zijn Teaming+Conferencing-groupware beter in zijn Linux-besturingssysteem integreren. Later dit jaar maakt Novell bekend wanneer het Suse Linux Enterprise 11 zal uitbrengen.