• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Novell lanceert Open Enterprise Server 2

Started by arjanhs, October 12, 2007, 08:48:59 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Novell is begonnen met de wereldwijde levering van Open Enterprise Server 2.0. Met de introductie van de software heeft het bedrijf de migratie van NetWare naar Linux voltooid.In de eerste versie van Open Enterprise Server, die Novell in 2005 uitbracht, stond de NetWare-kernel nog op eigen benen. Wel moest hij toen de Suse Linux Server 9 Enterprise Edition, gebaseerd op de Linux 2.6 kernel, naast zich dulden. OES vormde de eerste stap van Novell om de NetWare-services richting Linux te verplaatsen.

De kernel van het NetWare-besturingsysteem is nog steeds aanwezig in OES 2.0, maar deze draait nu op de Xen-hypervisor onder Suse Linux Enterprise Server 10 SP 1. Ook de NetWare-services worden via de Xen-virtualisatiesoftware gedraaid. 'Meer dan 95 procent van de NetWare Loadable Modules hoeven niet aangepast te worden aan de Netware-virtuele machine', citeert eWeek een ontwikkelaar van Novell.

Beheerstools als ConsoleOne, iManager and Novell Remote Manager hebben in bijgewerkte versie hun weg naar OES 2 gevonden. Novell heeft het platform verder voorzien van Dynamic Storage Technology, een nieuwe opslagtechnologie die data automatisch naar het meest geschikte opslagapparaat verhuist, afhankelijk van of de gegevens actief gebruikt worden of niet.