• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Verhuist Formule 1 exclusief naar mediaspeler Apple TV?

Started by arjanhs, July 15, 2016, 08:30:22 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Het gerucht dat Apple alle aandelen van de organisatie achter de Fornule 1 in handen wilt krijgen, wordt steeds luider. Het bedrijf zou overwegen  de races exclusief op mediaspeler Apple TV aan te bieden.Al enige tijd zijn er geluiden te horen dat Apple interesse heeft om de Formule 1 over te nemen. Het Amerikaanse bedrijf moet dan wel diep in de buidel tasten. De geschatte waarde van alle aandelen van de Formula One Group - het bedrijf achter de organisatie van de Formule 1 - is ruim 140 miljard euro. Apple wil deze investering niet alleen doen om mediaspeler Apple TV wereldwijd als streamingapparaat voor tv-diensten wereldwijd op de kaart te zetten. Apple overweegt volgens de laatste geruchten  de Formule 1 te kopen om meer zichtbaarheid in de autobranche te krijgen. Dit is voor het bedrijf belangrijk nu het een kwestie van tijd lijkt voordat de plannen voor de Apple Car aangekondigd worden.

Betrouwbare bron
Nu ook F1-kenner en journalist Joe Saward in een blog hint op een overname van Formula One Group door Apple, lijken de geruchten een grotere waarde te krijgen. Saward heeft geen enkele Formule 1 Grand Prix sinds 1988ngemist. Hij is de oprichter van één van de belangrijkste Formule 1 nieuwsplatformen grandprix.com. Een jaar na de oprichting werd Saward redacteur bij het officiële F1 tijdschrift van Bernie Ecclestone. Formula One Group is voor een deel in  handen van Ecclestone. Ook de investeringsbedrijven Delta Topeo, CVC Capital Partners en JP Morgan zijn grotere aandeelhouders in dit bedrijf. CVC Capital Partners is hiervan met een aandelenpakket van 35,5 procent de grootste partij.

Formule 1 weg bij Ziggo Sport?
Nederlandse Formule 1-liefhebbers hoeven niet bang te zijn dat de live-verslaggeving op korte termijn bij Ziggo Sport verdwijnt. Als eerste moet nog blijken dat Apple daadwerkelijk concrete plannen heeft om Formula One Group over te nemen. Daarna moet een lange weg van onderhandelingen ingeslagen worden om de aandelen in bezit te krijgen. Tevens moet na een overname alle lopende rechtenovereenkomsten met tv-zenders nagekomen worden. Ziggo Sport heeft in ieder geval voor de komende twee seizoenen alle uitzendrechten voor Nederland in bezit. Mocht Apple de nieuwe eigenaar van de Formule 1 worden dan moet ook nog blijken of Apple de uitzendrechten voor bijvoorbeeld lineaire tv in eigen handen wilt houden.