• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Microsoft blokkeert unlocken Windows Phone 7

Started by arjanhs, January 14, 2011, 12:47:19 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Microsoft gaat het unlocken van smaprthones in de volgende update van Windows Phone 7 blokkeren. Het bedrijf gaat wel de discussie aan met ontwikkelaars over het nut van een open platform.De ontwikkelaars achter de enige openbare hack om Windows Phone 7 te unlocken zeggen dat Microsoft dat gat in de volgende versie van het mobiele platform gaat sluiten. De hackers zeggen dat na gesprekken die ze voerden met Microsoft.
Downloaden zonder Marketplace

De groep ontwikkelaars achter ChevronWP7 werd vorig jaar erg bekend nadat zij de het unlock programma voor Microsofts nieuwe mobiele platform lanceerden. Het is door die unlocktool mogelijk om programma's op de telefoon te plaatsen zonder gebruik te maken van de verplichte Windows Phone Marketplace.

Sinds het tooltje uitkwam zijn de ontwikkelaars al in gesprek met Microsoft. Uit die gesprekken zou nu blijken dat de unlocksoftware niet meer werkt als Microsoft de update die het bedrijf eerder deze maand aankondigde uitrolt.
Gesprekken met Microsoft

"Alhoewel Microsoft dit eerder subtiel heeft laten doorschemeren, hebben ze ons nu echt op de hoogte gesteld dat de 'programmerfout' die wij in de ChevronWP7 unlocker gebruiken, niet meer zal werken na de volgende update van Windows Phone 7", aldus een ontwikkelaar op het weblog.

Volgens de ontwikkelaars achter ChevronWP7 gaan zij volgende week opnieuw in gesprek met Microsoft om te discussiƫren over hun mening over de toegevoegde waarde van zelfgemaakte applicaties op het WP7-platform. In dat gesprek zullen de ontwikkelaars ook met MS praten over de feedback die hun gemeenschap gaf over Windows Phone 7.
Andere mening over eigen zelfgemaakte apps

Volgens de mensen achter het unlock programma kunnen die gesprekken er toe leiden dat Microsoft een andere mening krijgt over zelfgemaakte programma's voor WP7. Zo zou het kunnen gebeuren dat er straks wel direct programma's op de telefoon geplaatst kunnen worden, terwijl het intellectuele eigendom voor ontwikkelaars beschermd is.

Het is onbekend of Microsoft ook de DRM-bescherming op het Windows Phone 7 platform onder handen neemt. Eind vorige maand bleek nog dat die zo lek als een mandje was. Met behulp van een simpel programma en een telefoon die met ChevronWP7 opengezet was, is het mogelijk om alle apps uit de Marketplace te downloaden zonder te betalen.