• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

VMware brengt Windows Virtual Desktops naar Mac en Linux

Started by arjanhs, December 21, 2011, 08:06:11 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

VMware heeft zijn View-software, de client waarmee virtual machines benaderd kunnen worden, een update gegeven. De software is voortaan ook beschikbaar voor Macs, voor computers met een versie van de Linux-kernel en voor de Kindle Fire.

Met VMware View krijgen gebruikers een virtuele desktop voorgeschoteld die op een centrale server draait. Het beheer van platforms wordt op die manier eenvoudiger gemaakt voor it-beheerders. Gebruikers zouden dankzij PCoIP, dat de behoefte aan bandbreedte moet reduceren, over een volledige desktop kunnen beschikken. De software was al verkrijgbaar voor diverse platforms, waaronder Windows, iOS en Android, maar VMware heeft nu ook OS X- en Linux-versies uitgebracht.

De OS X-versie, en in iets mindere mate de versie voor Linux, is vooral met het oog op scholen en universiteiten uitgebracht. Het aandeel OS X-pc's en laptops is in veel gevallen groter dan in de zakelijke wereld, wat een client voor View logisch maakt. De versie is geoptimaliseerd voor Lion. De Linux-versie wordt via Ubuntu's Software Center gedistribueerd en ten slotte is ook, via Amazons Appstore, voor de Kindle Fire van Amazon een View-client beschikbaar.