• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

VMware in één oogopslag

Started by arjanhs, December 01, 2011, 12:17:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Dashboards met veel kleurtjes zijn traditioneel het domein van de manager. Inmiddels hebben ook beheerders de waarde van het snelle overzicht leren kennen. vScope Explorer speelt hierop in.Onlangs maakte Quest Software bekend dat het VKernel overneemt. VKernel is een relatief nieuw bedrijf dat is gespecialiseerd in performance en capacity producten voor VMware en Microsoft virtualisatie. We kwamen VKernel eerder al tegen met een handige licentietool voor vSphere 5.0, en kijken nu naar het nieuwste gratis hulpprogramma van VKernel, vScope Explorer.
Dashboard met virtuele machines

vScope Explorer analyseert en visualiseert de status van een gehele gevirtualiseerde omgeving. Het geeft informatie over de prestaties, capaciteit en efficiëntie in het gebruik van de beschikbare bronnen. Het kijkt daarbij naar cpu, memory, storage en netwerk maar ook naar clusters, datastores, hosts en virtuele machines. vScope Explorer kan gebruikt worden in combinatie met meerdere vCenters en schaalt volgens de makers tot ver boven de duizend virtuele machines.

Wat vScope Explorer oplevert is een dashboard met alle virtuele machines en een direct zichtbare weergave van hun status middels kleurcodering. Via mouse-over (het met de muis over de weergave van de virtuele machines te gaan) wordt van elke virtuele machine een overzicht gegeven met de naam, het IP-adres en eventuele fout- of statusmeldingen in tekst. Dezelfde informatie is ook beschikbaar voor Host-performance met opnieuw via mouse-over informatie over de prestaties van het systeem of de virtuele machine en aanwijzingen voor het oplossen van onderdelen of configuraties die voor problemen rondom de prestaties zorgen.
Essentiële waarden

De analyse van de prestaties is gebaseerd op metingen op twintig volgens VKernel voor VM-performancemetingen essentiële waarden, de analyse op het gebied van capaciteit op de VKernel Capacity Analytics Engine.

Volgens VKernel kan de vScope Explorer prima helpen bij het vinden van performanceproblemen met individuele hosts in een grote omgeving, kan het op basis van trends voorspellingen doen over capaciteitsproblemen voor deze werkelijk optreden, geeft het een goede indicatie van het gemiddeld en piekgebruik van bijvoorbeeld CPU en geheugen. Ook helpt het ruimtegebruik van ongebruikte VMDKs, snapshots, templates en uitgeschakelde VM's opsporen en geeft het zo extra capaciteit weer vrij voor gebruik.
Eisen

De systeemeisen voor vScope Explorer zijn onafhankelijk van het aantal VM's dat u ermee wilt monitoren. Of u nu 1 of 2000 VM's wilt monitoren en analyseren, in alle gevallen geeft VKernel als systeemeisen vier CPU's, 8GB geheugen, 64GB vrije storage en VMware ESX 3.0 of 2.5 of hoger. VKernel vScope Explorer installeert als een single virtual appliance. Als service is een installatie en gebruikersgids en een verkorte versie als het alleen om de installatie gaat.