• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

VMware en Nvidia werken aan betere 3d voor virtuele machines

Started by arjanhs, November 22, 2011, 02:44:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Virtualisatiespecialist VMware en hardwarefabrikant Nvidia gaan samenwerken om betere ondersteuning voor 3d-graphics in virtuele machines te bewerkstelligen. VMware krijgt daartoe ondersteuning voor Nvidia's Quadro-gpu's.

De bedoeling is dat gebruikers niet langer een grafische kaart in hun workstation nodig hebben om 3d-graphics te kunnen gebruiken, zo heeft VMware tijdens zijn VMworld-conferentie in Kopenhagen aangekondigd. In plaats daarvan kunnen de beelden op de server in een virtuele machine worden gerenderd. Daardoor kunnen intensieve grafische applicaties ook draaien op lichtere hardware, zoals tablets en telefoons.

Voor serverside 3d-graphics moeten echter wel Nvidia Quadro-gpu's worden ingezet. Ook moet een dedicated gpu in de server beschikbaar zijn voor elke gebruiker die de 3d-versnelling wil gebruiken. Erg schaalbaar is de techniek vooralsnog dus niet. VMware en nVidia hopen dat de eerste gebruikers eind dit jaar kunnen proefdraaien.

Naast de samenwerking met nVidia kondigde VMware nog een aantal software-updates aan, zoals verbeterde versies van vCenter Operations Management en Go Pro. Nieuw is vCenter Protect Essentials Plus, en dat is beheersoftware om zowel fysieke als virtuele machines te beheren. Een ander nieuw softwarepakket is VMware vFabric AppDirector, dat is bedoeld om applicaties uit te rollen. VMware claimt dat de software systeembeheerders veel tijd kan besparen omdat ze op basis van een enkele blauwdruk een heel serverpark kunnen uitrollen.