• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Opslagfabrikant Fusion-io koopt cache-specialist

Started by arjanhs, August 06, 2011, 03:30:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Data- en opslagspecialist Fusion-io heeft voor 95 miljoen dollar de start-up IO Turbine overgenomen. IO Turbine ontwikkelt software voor virtuele omgevingen, waarbij een ssd-cache wordt gebruikt om i/o-bottlenecks weg te nemen.

De Accelio-software van IO Turbine voegt een cache-laag toe aan virtuele omgevingen, waarbij gebruik wordt gemaaakt van ssd's. Hiermee kan Accelio i/o-bottlenecks voorkomen bij toepassingen die veel dataverkeer vergen van opslagnetwerken. Accelio is volgens IO Turbine een transparant functionerend systeem voor VMware ESX-omgevingen met Windows 7 of Server 2008 als gast-besturingssysteem.

Fusion-io betaalt 95 miljoen dollar voor IO Turbine, waarvan 35 miljoen dollar in contanten. De opslagfabrikant verwacht de overname eind augustus af te ronden. Fusion-io hoopt een voorsprong op de concurrentie te krijgen door software en hardware geïntegreerd aan te kunnen bieden. Fusion-io is opgericht in 2006 en ging in juni van dit jaar naar de beurs; IO Turbine werd opgericht in 2009, maar hield zijn bestaan - en dat van zijn technologie - geheim tot mei van dit jaar.