• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

VMware-ceo poogt ophef over nieuwe licentiestructuur te sussen

Started by arjanhs, July 21, 2011, 02:05:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

VMware-ceo Paul Maritz heeft gereageerd op de kritiek die gebruikers hadden op de nieuwe licentiestructuur voor vSphere 5. Volgens Maritz blijft vSphere een 'koopje' en ondervindt 95 procent van de klanten geen last van de nieuwe prijsstructuur.

Bij de introductie van vSphere 5 vorige week presenteerde virtualisatiebedrijf VMware ook zijn nieuwe licentiestructuur, die aanleiding gaf tot veel kritiek. Veel klanten zeiden bang te zijn nu meer te moeten gaan betalen. De ceo van VMware, Paul Maritz, zei bij de presentatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf dat hij de ophef begreep, maar dat de vrees onterecht was. Voor 95 procent van de klanten verandert er niets, zo zei Maritz volgens Computable. Voor de 5 procent vooral grote klanten die wel gevolgen ondervinden, blijft VMware een koopje, stelt de ceo.

Klanten betalen bij de nieuwe prijsstructuur niet meer op basis van het aantal cpu-cores en het fysieke geheugen van een server. In plaats daarvan komt er een prijsstructuur waarbij klanten per cpu betalen; per cpu wordt ook een bepaalde hoeveelheid virtueel geheugen toegewezen. Volgens VMware zijn klanten daarmee niet meer gebonden aan de fysieke beperkingen van de hardware; het virtuele geheugen kan worden gepoold.

Sommige klanten moeten daardoor meer cpu-licenties aanschaffen om aan een bepaalde hoeveelheid virtueel geheugen te komen. Maritz stelt echter dat vSphere 5 een aantal voordelen biedt die de meerkosten goedmaken. Zo ondersteunt vSphere 5 nu 32 virtuele cpu's per instance, waar dat bij de vorige versie 8 virtuele cpu's waren. Het beschikbare gevirtualiseerde geheugen is verhoogd van 255GB naar 1TB per instance. Daarom noemt Maritz vSphere 5 nog steeds een 'koopje'.

De kwartaalcijfers van VMware zagen er goed uit. De omzet over het tweede kwartaal van dit jaar steeg met 37 procent naar 921 miljoen dollar. De winst bedroeg 220 miljoen dollar, waar dat een jaar eerder nog 75 miljoen dollar was.