• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

Oracle Nederland schrapt 138 banen bij Sun

Started by arjanhs, January 15, 2011, 03:23:19 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Bij technologiebedrijf Oracle Nederland verdwijnen ongeveer 138 arbeidsplaatsen. Het betreft werk en dus personeel van de Nederlandse vestiging van Sun Microsystems, het bedrijf dat Oracle medio 2009 overnam. Bedrijf, vakbonden en ondernemingsraad zijn akkoord met een nieuw sociaal plan dat per 1 januari 2011 in moet gaan.'Ten gevolge van de diverse overnames door Oracle is helaas een aanpassing van het personeelsbestand noodzakelijk', laat een woordvoerder van het technologiebedrijf weten. De ondernemingsraad buigt zich over een adviesaanvraag. Oracle wil verder geen commentaar geven.

Op 6 januari 2011 bereikten vakbonden FNV Bondgenoten en De Unie, de ondernemingsraad en de directie een onderhandelingsakkoord over het nieuwe sociaal plan. Een nieuw plan was nodig omdat het oude sociaal plan van Oracle eind 2010 afliep en die van Sun Microsystems al eerder was afgelopen.

Ontbindingsvergoedingen
Het nieuwe sociaal plan is in grote lijnen vergelijkbaar met het oude plan van Oracle. Er zijn afspraken gemaakt over studie, outplacement en 'ontbindingsvergoedingen', meldt vakbondsman Huug Brinkers van De Unie. De vakbonden leggen het akkoord nog voor aan hun achterban. Zij organiseerden vrijdagmiddag 14 januari 2011 personeelsbijeenkomsten om het akkoord toe te lichten.

Oracle Nederland is gevestigd in De Meern. Het bedrijf verhuist dit voorjaar naar een nieuw pand aan de A2 bij Leidsche Rijn. Sun Microsystems houdt kantoor in Amersfoort. De afgelopen tijd zijn veel Sun-medewerkers verhuisd naar het pand in De Meern. Vlak na de overname door Oracle verloor al veel Sun-personeel zijn werk.

BRON: CRN