• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

RNN7 vanaf 2 januari 2007 in basispakket CDS

Started by arjanhs, December 30, 2006, 01:14:03 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

Canal Digitaal heeft nu op haar internetsite officieel bekend gemaakt dat de Rotterdamse regionale commerciële omroep RNN7 vanaf dinsdag 2 janauri 2007 zal worden toegevoegd aan het basispakket. Na de komst van RNN7 zal het basispakket van Canal Digitaal gaan bestaan uit 17 televisiezenders. RNN7 zal in de Canal Digitaal zenderlijst het voorkeuze kanaalnummer 15 krijgen.RNN7 heeft een eigenzinnige wijze van programma's maken en is hiermee een waardevolle aanvulling op het bestaande pakket aan zenders. De zender brengt het regionieuws onderhoudend én informatief.

Naast het Nieuws uit Holland zal iedere avond een film en de Vlaamse soapserie Wittekerke, een klein Belgisch kuststadje waar de levens van de inwoners nauw met elkaar verstrengeld zijn, in de programmering staan. Kenmerkende programma's zijn verder Arbeidsmarkt TV, Geld & Financiën, Business Lounge, Fun & Food en Showgallery.

Bekende en gezichtsbepalende presentatoren van de zender zijn inmiddels Edward Niessing, Kevin Brouwer, Sanne Steusel, Marco Verhagen, John de Wolf, Fajah Lourens en Brigitta Houkamp.

Een promotievideo over RNN7 draait op dit moment al via het Canal Digitaal pakket. De zender gaat gebruik maken van zogenaamde restcapaciteit op transponder 105 (12515 H, 22000, 5/6). Deze restruimte is niet voldoende om een televisiezender in volledige bandbreedte uit te zenden. Deze ruimte is voor bijvoorbeeld een premium betaalzender als Film 1.3 te klein. RNN7 gaat wel gebruik maken van deze restbandbreedte. Canal Digitaal zegt overigens wel van te voren erbij dat de zender dus geen gelijke bandbreedte dan de andere zenders in het zenderpakket kan krijgen en dat hierdoor de beeldkwaliteit van RNN7 minder zal zijn.

© 2006 SatellietNieuws.nl

eislon

ook weer zoiets, een slechtere kwaliteit en dan wel in het basispakket... dat is nou echt erg.

arjanhs

Quote from: eislon on December 31, 2006, 01:25:37 pm
ook weer zoiets, een slechtere kwaliteit en dan wel in het basispakket... dat is nou echt erg.


Yep, ze hebben eingelijk geen bandbreedte, maar stoppen er wel steeds meer zenders in, met als gevolg een slechte kwaliteit, we moeten er mee leren leven ben ik bang.