• Welcome to Advance DreamBox Forum. Please login or sign up.
 

VMware brengt View 5.1 uit voor desktopvirtualisatie

Started by arjanhs, May 02, 2012, 03:32:47 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arjanhs

VMware heeft een nieuwe versie van View aangekondigd. Het pakket voor desktopvirtualisatie zou verbeterd opslagmanagement en vereenvoudigd beheer bieden, terwijl meer hardware wordt herkend door de nieuwe usb-stack.

Met VMware View worden veelal Windows-desktops op een centrale server gevirtualiseerd en met behulp van clientsoftware voorgeschoteld aan de eindgebruiker. De nieuwe VMware View 5.1 bevat onder andere View Storage Accelerator. Dit cachingmechanisme moet de prestaties verbeteren van de benodigde opslagsystemen. In versie 5.1 zit een nieuwe usb-stack waardoor meer apparaten herkend moeten worden. Verder is er ondersteuning voor two-factor Radius-authenticatie toegevoegd.

VMware heeft ook een aantal add-ons voor View aangekondigd. Zo moet vCenter Operations systeembeheerders inzicht geven in de prestaties van een gevirtualiseerde desktop en mogelijke problemen die kunnen optreden. De add-on Horizon Application Manager maakt het verder mogelijk om te bepalen tot welke opslagsystemen, gevirtualiseerde desktops en applicaties een eindgebruiker toegang krijgt.

Ook nieuw en momenteel nog in b├Ęta is Project Octopus. Deze software moet het mogelijk maken om gebruikers via een 'personal data cloud' data uit te laten wisselen met andere gebruikers ongeacht de gebruikte hardware. VMware kondigt verder nog de komst aan van VMware Zimbra. Dit pakket is bedoeld voor werkgroepen, beschikt over agendafunctionaliteit en biedt toegang tot e-mail. Aan de Zimbra-groupware is ondersteuning voor het s/mime-protocol toegevoegd waardoor versleutelde e-mail gelezen en verstuurd kan worden.